miércoles, 11 de junio de 2008

NAVEGANT PER L'EBRE (Dia 2, La retirada)

Ens despertem sota una pluja suau però persistent, i lo primer es tornar a mirar el nivell del riu. La situació no es gaire engrescadora: Durant la nit el nivell de l’aigua no ha parat de pujar i, sort que vam treure els caiacs, ara es troba un parell de metres més alt. A més continua plovent, i fa pinta de que no pararà en tot el dia.


Visto lo visto, i com no teníem gaire clar que fer, decidim buscar l’assessorament del pagès propietari de les vinyes on érem acampats. Superada la sorpresa de que volguéssim navegar pel riu amb les condicions en que es trobava, ens confirma les nostres sospites: Que pel riu baixa un cavall aproximat de 1900 M3/s, que lo riu s’ha desbordat en varis punts i que si no sortíem de on érem acampats aviat quedaríem voltats per l’aigua. Davant d’aquesta perspectiva decidim desmuntar el campament i dedicar la resta del dia al turisme i a inspeccionar el tram del riu entre Miravet i Tortosa.


Ben avançada la tarda la situació no havia millorat, si no tot lo contrari, encara plovia i el cabal del riu no parava de pujar. A més a més les excloses de Xerta es trobaven fora de servei cosa que ens hagués obligat a arrossegar els caiacs fora del riu durant uns 800 o 1000 metres. La “discussió” va ser llarga però al final es va imposar el seny i, malgrat que les ganes de continuar el descens eren moltes, vam decidir posposar-lo per quan el cabal es normalitzes.